Simba

 

Simba is bij ons aangekomen op 01/08/08. Hij komt van Bomal-sur-Ourthe en het is een dwergezel. Hij was goed verzorgd maar niet in orde met zijn vaccinaties. Hij werd afgestaan omdat de vorige eigenaars doodsbang waren van hem omwille van zijn slecht karakter.
Het is hun dierenartsen die met ons contact heeft genomen omdat zij euthanasie als enige oplossing zag voor het probleem. Zij vond dit maar een triestige oplossing voor een zo mooi klein ezeltje van slechts 3 jaar. Zij wilde hem nog een kans geven indien wij hem wilde opnemen. Simba zou dit gedrag zijn gaan vertonen na de castratie, wat zeer ongewoon is. Dit ezeltje is inderdaad zeer moeilijk in de omgang en het is voornamelijk uit angst dat hij steigert en met zijn voorhand slaat, hij bokt ook steeds en is moeilijk te benaderen. Gelukkig is hij klein ! Hij is nu 2 maanden bij ons en hij heeft reeds vorderingen gemaakt. Wij hebben er een goed oog in, wij zullen de nodige tijd nemen en geduldig zijn. Er is zonder twijfel iets gebeurd bij de castratie, hetgeen zijn vertrouwen in de mens heeft verstoord. Jammer genoeg weet er niemand wat er is gebeurd !

 

 

 

.

Simba is op 19 december 2009 geadopteerd

 

 

 

 

 

Simba die is op 12 april 2014 opnieuw in het opvangcentrum opgenomen en dit op vraag van de adoptanten. Zij wensten Simba niet langer te houden omdat zij te weinig tijd hebben om voor hem te zorgen.
Simba  is een dwergezeltje die een eerste maal in de Oase werd opgenomen in augustus 2008.

De adoptanten hebben hem de vier jaar die hij bij hen doorbracht in alle opzichten zeer goed verzorgd. Hij is teruggekomen zoals wij hem 4 jaar geleden hebben gekend: Klein maar dapper. Simba laat zich niet imponeren door zijn soortgenoten en hij wil gerespecteerd worden. Hij is zeer aanhankelijk voor de vrijwilligers , soms wel eens te!

Hij heeft zich zeer snel aan zijn nieuwe omgeving aangepast en na een paar dagen voelde hij zich thuis, niettegenstaande de laatste 4 jaar er een en ander in de Oase is veranderd.Er is onder andere nieuwbouw en een aanpassing van de boxen. Hij is de groep van de ruinen gaan vervoegen in de grote stalling. Hij heeft ook oude bekende teruggevonden onder andere Martin en Uhlan.

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 
   

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 01/08/08, geadopteerd 19.12.2009, terug 12.4.2014
Herkomst : Bomal
Geboortedatum: 18/06/2005
Geslacht: ruin
Grootte: +/- 80 cm
Kleed: grijs met kruis
Bijzondere kenmerken:
dwergezel