Pom


Niettegenstaande het opvangcentrum volzet is hebben wij toch besloten om Pom op te nemen.
De eigenares heeft ons opgebeld om onze hulp in te roepen; Zij verklaarde dat zij niet langer in staat was haar ezel te verzorgen omwille van gezondheidsproblemen.
Er werd een nieuwe quarantaine stal geïmproviseerd en wij zijn het ezeltje ter plaatse gaan ophalen.
Wij kwamen al heel snel tot de conclusie dat het diertje niet werd verzorgd. Het stalletje was vuil en er was noch stro, noch hooi te bespeuren en ook geen water. Pom is slechts 3 jaar oud en aan de toestand van zijn hoeven te zien is er zelden of nooit een hoefsmid aan te pas gekomen. Hij heeft slofhoeven en een   voetafwijking.
De eigenares gaf al snel toe dat de buren klacht hadden neergelegd en er een dossier was geopend bij de dierenbescherming. Zij wenste geen problemen meer te hebben, vandaar haar beslissing. Daarenboven begon hij behoorlijk luidruchtig te worden wat normaal is voor een jonge volle hengst.

Hij is dus op 16 maart in het opvangcentrum aangekomen. Daar hij toch redelijk gezond bleek te zijn ( de buren voederden hem ), werd hij reeds na 5 dagen gecastreerd. De hoefsmid heeft zijn hoeven bekapt, maar er zullen nog meerdere behandelingen nodig zijn om ze correct te krijgen.
Pom is een klein ezeltje, dat nog wat bang reageert, maar wanneer men geduldig is komt hij naar je toe. Wanneer hij de andere ezels hoort wordt hij zenuwachtig, dit is normaal voor een hengstje dat nog maar pas is gecastreerd. Zijn mannelijke hormonenspiegel zal stilletjes aan verminderen en dan wordt hij ook stilaan kalmer.

 


                                                                                                                                                                


 

Datum van aankomst in het opvangcentrum: 16 maart 2013
Herkomst : Engis
Geboortedatum: 2010
Geslacht: ruin
Grootte: + ou – 1m
Haarkleed: donkerbruin met kruis

 

 

 

dec 2013 : Het is een voorbeeldige ezel geworden. Pom is mooi, intelligent en zachtaardig. En zijn opvoeding beantwoordt aan onze verwachtingen. Hij gaat mee aan de halsterriem, hij houdt van wandelen, hij geeft zonder problemen zijn vier voeten alsof hij het al heel zijn leven heeft gedaan. Wij, echter, weten welke weg hij heeft afgelegd! Hij is echt een ideale ezel