Plop

 


 

Plop is een hengst die bij ons kwam op 18 mei. Hij stond al heel lang op onze wachtlijst en leefde in het dorp verderop (Aubin/Neufchâteau). Binnenkort wordt hij tien jaar oud.
Hij deelde zijn weide met een oude pony die overleed. Zoals elke zichzelf respecterende hengst verliet hij zijn weide geregeld om te gaan kijken wat er gebeurde bij de buren en in het dorp. Even hallo zeggen tegen de koeien van de naburige boerderij en de merries die wat verder in een weide stonden te grazen (heel interessant). Maar de eigenaars van al die dieren die hij een beleefdheidsbezoekje bracht (dat hopen we tenminste), waren daar veel minder mee opgezet.
We hebben de eigenares aangeraden Plop te laten castreren, maar ze wou hem liever aan ons toevertrouwen zodat hij samen kon leven met een kudde ezels.
Op ons verzoek is ze financieel tussenbeide gekomen (dank u wel) in de kosten om hem sanitair in orde te laten brengen. Alles moest nog gebeuren: inentingen, ontworming, castratie, chippen/identificatie/registratie, bekappen van de veel te lange hoeven (kabouterslofjes). Hij had ook een mierennest in de hoef rechts achteraan.
Hij is nu helemaal in orde en gecastreerd. We werken nog aan het makkelijk geven van de voeten, maar hij heeft vertrouwen. Hij is een charmante en superaanhankelijke ezel.


 

 

 
Datum van aankomst in het opvangcentrum: 18 mei 2019
Herkomst :
Geboortedatum:
Geslacht:
Grootte: +/- 1,10m
Kleed:
Bijzondere kenmerken: geen