Dana

Opname datum: 18/03/2009
Herkomst: Een verblijf voor mensen met het syndroom van Down
Geboortedatum: 2005
 Geslacht:Ezelin
Grootte: +/- 1,05m
Vacht: Grijs met kruis.

Bijzondere kenmerken: Zij heeft een virale infectie (rhinopneumonie) opgelopen die haar zenuwstelsel heeft aangetast en verlammingen heeft veroorzaakt. Zij was verlamd aan de achterhand en had urinaire en intestinale verlammingen


Reden van afstaan: Dana is 6 weken blijven liggen tengevolge van de verlammingen. Elke dag werd zij gedurende 3 uren staande gehouden. De eigenares heeft al die tijd haar best gedaan ondanks de intensieve en tijdrovende behandeling en het ernstige ziektebeeld. Zij werd gestimuleerd door de grote levensdrang van Dana. Na weken kon Dana zonder hulp blijven rechtstaan ( al moest zij af en toe toch nog geholpen worden). Ook haar organen hadden hun functie hernomen. De ziekte had nog wel gevolgen: Dana was zeer zwak, zij viel regelmatig en moest dan recht geholpen worden. De coördinatie van haar ledematen was niet hersteld en hierdoor liep zij met een “ krabbegang”. De instelling kon haar niet houden omdat haar toestand een intensieve dagelijkse verzorging vergde en dit niet binnen hun mogelijkheden lag. Daarom werd de beslissing genomen haar aan de Ezeloase af te staan.

 

 

 

 

VIDEO
Haar leven in het opvangcentrum.
De traditionele geneeskunde had alles gedaan wat kon om haar toestand te verbeteren. Wij hebben ons dan gericht naar alternatieve geneeswijzen zoals homeopathie, vitaminen en mineralen, acupunctuur, Bach bloesems, Reiki. Dankzij giften hebben wij een katrol en singels kunnen aankopen om haar hoeven zonder risico’s te kunnen behandelen. Wij werken ook mechanisch met haar om haar zo opnieuw rechtdoor te leren lopen. Marie heeft een cursus “T Touch methode” gevolgd en deze toegepast op Dana met goed resultaat. Zij heeft meer spierkracht gekregen en loopt nu rechter. Deze vorderingen kan men bekijken op de website van de ezeloase waarop een video over Dana te zien is, beelden spreken hier meer dan woorden.
Terwijl Dana zich vroeger altijd op afstand hield van de andere ezels, waarschijnlijk uit angst om omver te worden gelopen, houdt zij zich nu op te midden van de groep. Zij is nu ook beste maatjes met Chourique. Zij vormen een hecht triootje. De vorderingen die zij gemaakt heeft op het gebied van de motoriek laat haar toe rond te lopen samen met de anderen en dit zelfs bij ijsgang en sneeuw. Al is op dit ogenblik één van de achterbenen nog steeds niet in orde toch kan zij erop steunen.
De evolutie van Dana heeft al onze verwachtingen overtroffen: Zij is nu autonoom en kan de andere ezels volgen
Dana beschikt over een krachtige en sonore stem. Men zou potdoof moeten zijn om niet te horen dat zij honger heeft of hengstig is!

Haar karakter: Op één klinker na (i) draagt zij de naam van een prinses… Zij is een zeer zachte ezelin, aandachtig en opmerkzaam. Ondanks haar handicap straalt zij levensvreugde uit. Haar zwalpende gang is niet het gevolg van dronkenschap tenzij deze van vreugde om haar teruggevonden autonomie. Marie noemt haar “mijn Danette”, het is dan ook een crème van een ezelin.