Coriandre


 

Datum van aankomst in het opvangcentrum :27 mei 2015
Herkomst : Tihange
Geboortedatum : 2001 geschat
Grootte : +/- 1 m
Kleed : grijs

 


Reden van afstand :

Coriandre was ingeschreven op een wachtlijst met Naoum, Tariq en Philippot. Hun eigenares besloot ze aan ons toe te vertrouwen daar ze gezondheids en financiele problemen had.Geschiedenis in het asiel : Coriandre kwam naar de Oase met voeten in een rampzalig toestand. Je zag meteen dat ze pijn leden. Hij ging vaak liggen om zijn gewrichten te ontlasten. Hoewel de eigenares ons verteld had dat de ezels (Coriandre, Tariq, Philippot en Naoum) bij gebrek aan tijd, al een tijd niet meer bekapt waren, hadden we ons niet kunnen voorstellen dat het zo desastreus zou zijn.
Onze hoefsmid greep uiteraard snel in. Het probleem van de hoeflengte kon snel verholpen worden, maar het was duidelijk dat het veel langer zou duren om de misvorming waaraan Coriandre leed weg te werken.
Ook al waren zijn  hoeven « ingekort », toch had Coriandre nog steed zware problemen om te lopen. Door de misvorming kon hij zijn voet niet plat op de grond zetten.
Maanden en meerdere bezoeken van de hoefsmid waren nodig om aan zijn voeten te werken, om zo stukje bij beetje de afwijkingen weg te werken.
Het probleem bij de linker voorvoet is zo, dat ondanks regelmatige interventies, de hoefsmid nog vaker dan normaal aan die voet moet werken.

 

 

   

   

 

 
august 2017

Uiteraard was Coriandre met niks in orde. We hebben hem laten ontwormen, inenten en chippen.
Op het gebied van gedrag , was Coriandre niet gewend gehanteerd te worden. Hij verdedigde zich met flinke trappen. Hij verdroeg zelfs de aanraking niet van onze handen of de borstel op zijn flank .
Geduld en inzet hebben ertoe geleid dat hij zich verder goed heeft ontwikkelt. 

   

 

Nu hij  senior is geworden , geniet hij van een individuele box (naast deze van Tariq waarmee hij een duo vormt). Zo kunnen we ook onder andere zijn voedsel iname beter beheren..